MiniMaxine

četvrtak, 20.11.2008.

Stefanovski & Akkerman olitiga spider in my web, uz nešto malo bluesa ;-)))







Našlo se blogera na koncertu, da...
neki su samo uživali
neki su se raspisali
a mi smo, eto, bili jaaako vrijedni i napravili spotiće smokin.

Tako.
A sad idem odraditi domaću zadaću naughty,

wave
- 16:13 - Komentari (55) - Isprintaj - #

utorak, 18.11.2008.

Vukovarskom, oko osam...

- 07:15 - Komentari (31) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.11.2008.

KRALJEVNA I LIMENKA

Kraljevna i limenka
Jednom davno, u dalekoj zemlji, živio je jedan kralj, čija je kći bila najljepša kraljevna na svijetu. Oči su joj bile modre kao različak, kosa joj je bila mirisnija od zumbula, a labud je u usporedbi s njenim vratom izgledao prašnjav.
Sve otkako je navršila godinu dana kraljevnu su obasipali darovima. Njena je dječja soba nalikovala izlogu velike draguljarnice. Sve su joj igračke bile od zlata ili platine ili dijamanata ili smaragda. Nisu joj nikako dopuštali da ima drvene kocke ili porcelanske lutke ili gumene psiće ili platnene slikovnice, jer su takve materijale smatrali jeftinim za kraljevu kćer.
Kad je navršila sedam godina, dopustili su joj da prisustvuje vjenčanju svojega brata i da umjesto riže baca pravo biserje na nevjestu. Jedino su slavuju dali odobrenje da sa svojom zlatnom lirom pjeva kraljevni. Običnog kosa, s njegovom šimširovom frulicom, nisu pripustili ni blizu palače. U papučama od srebra i baršuna kraljevna je išla pješice u kupaonu od safira i topaza, a spavala je u postelji od slonovače s intarzijama od rubina.
Kada je kraljevna navršila osamnaest godina, kralj je poslao kraljevskog poslanika na dvorove pet susjednih kraljevstava i objavio da će dati ruku svoje kćeri onom kraljeviću koji joj donese dar što će joj se najviše svidjeti.
Prvi kraljević, koji je stigao u palaču, dojahao je na hitrom bijelom atu i položio je kraljevni pred noge golemu jabuku načinjenu od suhoga zlata, koju je oteo zmaju što ju je čuvao tisuću godina. Smjestili su je na dugački stol od ebanovine koji je tu bio postavljen da se na njega slažu darovi kraljevninih prosaca. Drugi kraljević, koji je dojahao na konju zelenku, donio joj je slavuja načinjenog od tisuću dijamanata, kojeg su smjestili kraj zlatne jabuke. Treći kraljević, na konju vranu, nosio je veliku kutiju za nakit načinjenu od platine i safira, pa su i nju smjestili kraj dijamantnog slavuja. Četvrti kraljević, u sedlu vatrenog kulaša, poklonio je kraljevni golemo srce načinjeno od rubina i probodeno smaragdnom strijelom. Postavili su ga uz kutiju za nakit od platine i safira.
E sad, peti je kraljević bio najsnažniji i najzgodniji od svih pet prosaca, ali bio je sin siromašna kralja, kojemu su kraljevstvo preplavili miševi i skakavci i čarobnjaci i rudarski inženjeri, tako da u čitavom kraljevstvu nije ostalo mnogo što od kakve vrijednosti. On je dokaskao u kraljevninu palaču na oračkom konju i donio je malu limenku punu tinjca i škriljevca i glinenca što ih je putem skupio.
Drugi su kraljevići riknuli prezrivim smijehom, kad su ugledali traljavi dar koji je peti kraljević donio kraljevni. Ali ona ga je razgledala s velikim zanimanjem i zaskičala od oduševljenja, jer su je cijeloga života šopali dragocjenim kamenjem i rijetkim kovinama, tako da nikada prije nije vidjela ni lim ni tinjac ni škriljevac ni glinenac. Limenku su postavili uz srce od rubina probodeno smaragdnom strijelom.
“A sada”, rekao je kralj svojoj kćeri, “moraš izabrati dar koji ti se najviše sviđa i udati se za kraljevića koji ga je donio.”
Kraljevna se nasmiješila i prišla je stolu i izabrala dar koji joj se najviše svidio. Bila je to kutija za nakit od platine i safira, dar trećeg kraljevića.
“Ja ovako računam”, rekla je ona. “Ovo je veoma velika i skupa kutija, i kad se budem udala upoznat ću mnoge obožavatelje koji će mi poklanjati drago kamenje, tako da ću je napuniti do vrha. Stoga, ovaj je dar vredniji od svih drugih koje su mi moji prosci donijeli i najviše mi se sviđa.”
Kraljevna se udala za trećeg kraljevića tog istog dana uz veliko veselje i gošćenje. Na nju su bacili više od sto tisuća bisera, i to joj se veoma svidjelo.

Pouka:
Svi oni koji su pomislili da će kraljevna izabrati limenku punu bezvrijednog kamenja umjesto jednog od ostalih darova, bit će tako dobri da ostanu u razredu nakon sata i na ploči napišu sto puta: “Radije bih imao grumen aluminijskog silikata nego dijamantnu ogrlicu”.


James Thurber: Kraljevna i limenka
...iz knjige “100 najljepših svjetskih bajki”
“STVARNOST” NOVINARSKA IZDAVAČKA KUĆA
Zagreb 1969

(Stvarnost izdaje bajke, oh, dobro! Nounari, nounari...rolleyes)

E sad….
This is not America, a i ja sam daleko od osamnaestog rođendana, no nekakav se ipak bliži.
Ter sviman oniman koji pojma nemaju čimen bi mi uveselili taj Big B-day predlažem (ipak! samo!! obratite pažnju na neospornu neoskromnost neameričke neplave krvi!!!) limenku s gornje slike. Prigodno pakiranje navedeno je kao ilustracija, može i samo jedna mašna, al da je crvena, obligatno.
Petnaestak dana je uvrh glave za sredit kredite i ostale papiruštine, tak ak nemate keša, nema beda, nećete zakasnit.
Čizma glavu čuva, al samo ak ideš pješke, a ja moram preko mora & preko gora po snijegu, ledu i ostalom bedu, ter terenac smatram nužnom obranom, kao i većina Rvata koji ih samoobrambeno naćeravaju po šumaman i goraman lijepe li nam naše, obećavajuć nam brda i doline baj d vej.

Daklem, ekipica moja draga, bilježim se sa štovanjem u libar vaših dugova & drugova!
Yours truly,
DJ/VJ MM

P.S. Neki po blogovima pišu bajke, neki vjeruju u njih – pa što ne bih i ja zubo.

P.S.1. A "limenku" za rojsni dan fakat nisam dobila, hmmm...već devetnaest godina smokin.

Mala djevojcica - Ivo Robic & Zdenka Vuckovic

wave
- 12:12 - Komentari (37) - Isprintaj - #

petak, 07.11.2008.

MAXI MIR

Photobucket





(...psssst.....ovaj medo voli napolitanke rolleyes.
Manite se čokoladiranog Petit Beurrea, lijepi mu se za zube...)







P.S. Ima još nono.
Jerbo sam bila jakojakojako dobra, ter me vodilo još jedanred zubo.
Ako se uskoro ne pozloćim, jadni vi belj.

P.S.1. Kavez s dijagnozom homo sapiens bio je prazan, ali...

...nastavak u idućem broju smijehsmijehsmijeh!!!

wave
- 09:11 - Komentari (47) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.